Mary-Nell van de Ven Schriks

Marynell van de Ven – Schriks

Mijn naam is Mary-Nell van de Ven Schriks. Ik ben 61 jaar oud gehuwd en 2 volwassen kinderen (26 en 24 jaar) Ik ben geboren en getogen in Asten en gedurende mijn studie 4 jaar buiten Asten gewoond. Ik ben in 2002 in de gemeenteraad gekomen als raadslid voor Algemeen Belang en dit tot 2018 met heel veel plezier gedaan. Gedurende deze 16 jaar heb ik zitting genomen in de diverse commissies dit als raadslid en als voorzitter van de commissie. Ook ben ik fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de raad geweest. Op deze wijze heb ik een zeer brede ervaring met alle vlakken van het bestuur in de gemeente Asten. 

Ik kom uit een échte Astense familie. Moeder uit Ommel en vader uit Asten. In mijn jonge jaren was politiek een geliefd onderwerp in de familie. Kritisch met het oog voor welzijn en rekening houden met anderen. Maar ook voor economie en omdat mijn vader ondernemer was in Asten ( Schriks Drukkerij) werd het gevoel voor ondernemerschap al vroeg met de paplepel ingegeven. Let op de financiën want daarmee kun je het huishouden draaiende houden. Ook het deelnemen aan de maatschappij zowel met betrekking tot arbeid en het verenigingsleven zijn voor mij bijzondere waarden. 

Algemeen Belang is een lokale politieke partij die dichtbij de Astenaar staat. We zijn gericht op het wel en wee van de gemeente Asten en zijn dus niet gebonden aan landelijke voorschriften vanuit de grote landelijke politieke partijen. En dat heeft mij altijd enorm aangetrokken. 

Daarmee hebben wij de afgelopen jaren ons beleid voornamelijk kunnen richten op onze lokale onderwerpen en uitdagingen. Daarmee hebben we Asten de laatste jaren kunnen uitbouwen in een mooie bruisende gemeente waar wonen en leven en verblijven heel fijn is. We hebben goed onderwijs tot en met gymnasium toe, een zeer omvangrijk verenigingsleven waarvoor iedereen wat wil is. Een krachtig centrum met een scala aan detaillisten. En natuurlijk  omvangrijke horecavoorzieningen waar men kan genieten van een drankje en een hapje. 

Wat voor mij de komende periode belangrijk is dat Algemeen Belang weer goed vertegenwoordigd gaat zijn in de nieuwe gemeenteraad. Nu hadden we 4 zetel en we kwamen van 5 zetels . En weer 5 zetels of de grootste partij van Asten worden zou voor mij een droom zijn. Op onze kandidatenlijst hebben wij een brede vertegenwoordiging van de Asten, jong en oud, heel divers op het vlak van kennis en kunde en interesse in onze gemeente. Allen enthousiast om een bijdrage te gaan leveren aan onze gemeente op welke wijze dan ook. Daar zijn we enorm trots op. 

Met deze club kunnen we Asten verder brengen om in te kunnen spelen op de behoefte in de breedste zin des woords. We zijn sterk verankerd in de gemeenschap en zien dat die input nodig is om Asten te laten groeien. 

Al met al hierbij een oproep aan de kiezers om vooral te gaan stemmen en dan bij voorkeur op Algemeen Belang! De mooiste lokale politieke partij!

Henk van Moorsel