Nieuwsbrief nr. 2

November 2018

Beste AB’ers,

Ik had deze nieuwsbrief willen schrijven op het moment dat de zomer voorbij was en wij de donkere dagen weer ingingen, maar als ik daarop moet wachten dan verschijnt deze nieuwsbrief naar mijn gevoel niet meer. Het liedje van Gerard Cox “Het is weer voorbij die mooie zomer” blijft nog wel even in de kast liggen, want “Oh moeder wat is en was het heet”. Maar dat even terzijde.

Beste AB’ers, politiek gezien zijn we toch weer van start gegaan en hebben inmiddels een aantal zaken de revue al gepasseerd of staan op de rol een nieuwe fase in te gaan. Wat te denken van het pand van Anneke de Bruijn dat eindelijk gesloopt gaat worden door een iets andere insteek te kiezen dan mijn voorgangers. We gaan eerst slopen en dan verkopen. Of wat dachten jullie van Loverbosch 2 waar we eindelijk gaan bouwen. Broodnodig voor onze inwoners. We hebben de starterslening drastisch verhoogd om jongeren de kans te geven en een aanvullende lening te verstrekken voor de koop van een woning. Jongeren, deze regeling is ervoor bedoeld!  Meerdere plannen zijn in voorbereiding of zijn al in een vergevorderd stadium om de mogelijkheden tot het kopen van een woning mogelijk te maken.

Ook in onze kerkdorpen Ommel en Heusden wordt hard gewerkt om plannen gerealiseerd te krijgen. Of dat nu het processiepark in Ommel of het Vorstermansplein in Heusden is; velen zetten er hun schouders onder.

Zijn er dan geen onderwerpen die moeilijker liggen in onze gemeente? Want eerlijk is eerlijk, de aankondiging dat er woningen gebouwd gaan worden is natuurlijk een prettige mededeling. Maar de aankondiging dat we het gaan hebben over arbeidsmigranten en/of over de begroting voor de komende jaren die er niet florissant uitziet, is van een andere kaliber. Dat kan weerstand oproepen. Maar die discussie gaan we als Algemeen Belang niet uit de weg. Problemen zijn er om opgelost te worden, niet om te ontwijken.

In een volgende nieuwsbrief praat ik u verder bij, of bezoek onze achterbanvergadering waar we de strategie bespreken over deze problematieken.

Uw wethouder,
Henk van Moorsel

Nieuwsbrief nr. 1

Hoewel ik liever niet terugkijk maar vooruit leek het mij verstandig om u toch een “inkijkje” te geven in de afgelopen maanden. Want het is zoals het is: we zijn al weer ruim vier maanden onderweg na de verkiezingen in maart en langzaam maar zeker raken we ingeburgerd in onze nieuwe rollen. De verkiezingen hebben misschien niet gebracht wat sommigen van ons dachten, maar we mogen best trots zijn op het resultaat. In 2014 van drie naar vijf zetels gegaan en in 2018 hiervan één vast weten te houden

Algemeen Belang maakt weer deel uit van de nieuwe coalitie, de nieuwe fractievoorzitter heeft zijn intrede gedaan en ook de nieuwe raads- en commissieleden zijn gestart. Dat heeft enige tijd gevergd, want dat Algemeen Belang heeft een metamorfose heeft ondergaan is een understatement. Een brok politieke ervaring heeft ons (althans op de voorgrond) verlaten, namelijk:

Wethouder Jac van Bussel
Jarenlang een vertrouwd gezicht op het politieke toneel is met welverdiend pensioen gegaan.

Mary-Nell van de Ven-Schriks
Onze fractievoorzitter die gekozen heeft om andere prioriteiten te stellen. “Dossiervreter” bij uitstek.

Frank Hurkmans
Onze “ruimte-oloog” (waarschijnlijk een nieuw woord, maar toch). Vraagbaak omtrent ruimte bij uitstek.

We kunnen niet anders tegen hun zeggen: “Hartelijk dank voor alle inspanningen!”

Al is dat natuurlijk mager voor hetgeen ze allemaal gedaan hebben voor Algemeen Belang en voor Asten. Nieuwe mensen hebben zoals gezegd hun intrede gedaan en we kunnen met volle trots zeggen dat we op alle fronten goed tot zeer goed bezet zijn. We kunnen ons geluid duidelijk laten horen. Maar zoals gezegd kijk ik liever vooruit dan achteruit, want we hebben nog fikse uitdagingen voor de boeg. De voorjaarsnota bood geen vrolijke aanblik voor de komende jaren en ieders inbreng is dan ook hard nodig. In de algemene beschouwingen hebben we duidelijk laten blijken dat we kritisch zijn en alles nauwgezet zullen volgen.

Voor Algemeen Belang staat een ding voorop en dat zijn:

ONZE ASTENSE BURGERS!

In deze roerige tijden moeten wij er voor hen zijn , want hoewel het economisch goed gaat zijn er zeker nog verbeterpunten en uitdagingen.

H.A.M (Henk) van Moorsel